THE HAGUE INTERNATIONAL UNIVERSITY

ACTIE

Wij leven in een wereld waarin de kwaliteit en duurzaamheid van geleverde diensten en producten de belangrijkste factor voor zakelijk succes vormen. Een wereld waarin het minder de vraag wordt of bedrijven het nodige kapitaal kunnen aantrekken en meer de vraag of bedrijven het nodige talent kunnen aantrekken.

Dit is de omslag van het kapitalisme naar het talentisme. Het belang van het aantrekken en ontwikkelen van talent wordt groter naarmate in Europa de vergrijzing en daarmee de krapte op de arbeidsmarkt toenemen. Bedrijven moeten hun personeelsbeleid herzien en zich de vraag stellen of zij voldoende aan talentontwikkeling doen om het menselijk kapitaal te verzekeren dat nodig is om de concurrentiestrijd te winnen.

LUZZY TENFUN kan u helpen om het talentisme een prominente plek te geven binnen uw bedrijfsstrategie. Het programma Education Permanente dat door LUZZY TENFUN ontwikkeld wordt, biedt een uitstekende basis voor talentontwikkeling. Een moderne werkgever gaat met LUZZY TENFUN aan de slag om te zorgen voor een goede toekomst.

 


Talentisme

Farid Tabarki
2014-01-24
 
Farid Tabarki
Farid Tabarki
 
Alles van waarde is weerloos, dichtte Lucebert. Hij had het vast niet over het bedrijfsleven, maar toepasbaar is zijn dichtregel daar wel.

Sociaal

Met een speech over precies dit onderwerp opende twee jaar geleden Klaus Schwab als oprichter en voorzitter het World Economic Forum. Deze week kwam opnieuw in het Zwitserse Davos de 1% van de 1% samen op hun jaarlijkse wintersportfeestje. De ‘très riches’ spraken dit jaar over de kloof tussen arm en rijk. Van mij dit keer geen liveverslag. Ik ga pas later dit jaar skiën en ben sowieso nog niet klaar met Klaus’ thema van 2012.

Het kapitalisme is volgens hem niet dood en de ideologie van de vrije markt springlevend, mits die sociaal en gereguleerd is. Maar, zei Schwab in 2012, ‘kapitaal wordt voorbijgestreefd door creativiteit en het vermogen om te innoveren — en dus door menselijk talent — als de belangrijkste productiefactoren’. Talentisme is het nieuwe kapitalisme.

Boven aan de balans

Ook humanresources-consultancyreus Mercer noemde een rapport uit 2013 al ‘Talent Rising’ en sprak zorgen uit over al die organisaties die talent­ontwikkeling overlaten aan externe krachten, waardoor gaten ontstaan.

Talentontwikkeling en creativiteit zijn binnen bedrijven ‘core business’ en geen ‘overhead’. Dat betekent een veel meer gedegen strategie en planning dan bij veel bedrijven nu gebruikelijk is. Als je als onderneming over tien jaar nog wilt concurreren, moet je nú aan de slag om dán het juiste talent klaar te hebben staan. Het vermogen om in de toekomst met creatieve geesten de veranderende wereld aan te kunnen, mag boven aan de balans verschijnen.

Weerloos

Moet de overheid nog iets doen? Ja, graag! Het industriële model van onderwijs moet bijvoorbeeld dringend op de schop. Alsof een mens een pakketje is dat aan het eind van een fabrieksmatig proces klaar is voor de boze buitenwereld. Na de opleiding begint het immers pas. De staat zou, volgens Anne-Marie Slaughter, directeur van de New America Foundation, in een stuk voor CNN, moeten investeren in de gemeenschap, zoals ouders investeren in hun kinderen. Niet om afhankelijkheid te creëren, maar om onafhankelijkheid mogelijk te maken. Daarmee goed omgaan in een organisatie is een hele kunst.

Laten we tóch proberen Lucebert te ontkennen en het weerloze weerbaar te maken. De toekomst ligt in creativiteit. Lucebert dichtte elders: ‘Het is de aarde die drijft en rolt / Het is de lucht die zucht en blaast / Door de mensen’.

Farid Tabarki is oprichter van Studio Zeitgeist en trendwatcher.